VBR Vertikal Balanserad Ridning

Equestrian Fysio

Lena Gunnarsson
Bältebergavägen 43
253 42 Vallåkra
070-21 88 529
equestrianfysio@gmail.com

Samarbetspartners

 
Efter ett utskick till alla certifierade tränare i Skåne 2015 om min verksamhet nappade Ulrika Stenson och kom till Rååpunkten för bedömning och behandling. Sedan dess har Ulrika varit högst delaktig att utveckla konceptet Vertikal Balanserad Ridning (VBR). Ulrika har tagit med all sin gedigna erfareheter om träning och tävling av ffa hopphästar och har nu byggt upp en verksamhet utanför Blentarp med avel, inackorderingar, träning och tävlingsstall, där hon även erbjuder sadelutprovning enligt de sista forskarrönen både för häst och ryttare.
 
 
Equestrianfysio kom i kontakt med ErgoX2 då hon sökte efter ett arbetsredskap (sadel) som var mer ergonomiskt uppbyggd än det som marknaden i övrigt kunde erbjuda. Ergox2 har en vision att skapa en sadel med så hög ergonomi och funktion för såväl ryttare som häst, tillsammans.

Med över 20 år i branschen och världen som sitt arbetsfält skapades äntligen Ergox2 och den första svenskdesignade sadeln lanserades. Ergox2 har många järn i elden, allt ifrån kurser inom VBR (Vertikal Balanserad Ridning), produktutveckling och forskningsprojekt med Chalmers Tekniska högskola.